Vegucation Roadshow met Frank Fol

wrapper2

wrapper

Vegucation Roadshow met Frank Fol

Op maandag 19 februari was het lekker gezellig in de keuken van Frank Fol in Meldert. Onder zijn begeleiding gingen 10 gedreven koks aan de slag met verscheidene plantaardige producten. Alle restaurants in de buurt van Meldert waren vrij om de workshop bij te wonen.

Tijdens de verwelkoming was iedereen wat teruggehouden, maar eens Frank 3 plantaardige gerechten klaarmaakte waarvan men kon proeven, begon iedereen wat los te komen. Terwijl gaf Frank ook heel wat nuttige tips. Vervolgens was het de beurt aan de deelnemers, zij werden opgedeeld in vijf groepjes van twee. Per groepje moest men impro-cooking doen: een gerecht bereiden uit een groot aanbod aan ingrediënten die klaarliggen. Hierbij moesten ze ook nog eens vijf verschillende technieken gebruiken voor de bereiding van hun groenten. Heel wat creatieve en smakelijke gerechtjes vloeiden hieruit voort.

Op het menu

Beginnen deed Frank met een heerlijke spaghetti van pompoen met een sausje van ALPRO kaas en dragon, gegarneerd met lijnzaad. Daarna volgde de puree van wortelpeterselie met gebakken prei en vegan chips. Frank eindigde zijn menu met een kleurrijk stoofpotje van andijvie met rode ui, gedroogde abrikozen, zwarte olijven en popcorn met bittere chocolade.

Heb jij na het lezen ook zin in gekregen om meer veggie op jouw menukaart te zetten? Hou dan zeker en vast onze website in de gaten. Hier vind je nog meer informatie en een kalender met de komende data en steden. Wie weet vind je ons binnenkort in jouw buurt!

Vegucation Roadshow krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

27/02/2018